Sota el lema, ʹDavant les retallades i la LOMQE defensem l’escola pública i en valenciàʹ, la comunitat educativa es concentra esta vesprada a Valencià per a protestar per la greu situació actual de retallades i desmantellament que està patint l’educació com a servei públic fonamental.
17.30 hores. Plaça Sant Agustí, a València. Aquesta és l’hora i el lloc escollit per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic per a protestar contra la Llei Wert. Aquesta vesprada, l’emblemàtica plaça espera rebre tota la comunitat educativa per a mostrar el seu descontent davant la ʺgreu situació actual de retallades i el desmantellament que està patint l’educacióʺ.
La manifestació i les assemblees informatives sobre la LOMQE, que s’han anant realitzant i que van comptar amb la presència de la Plataforma el passat dilluns a l’IES Isabel de Villena, ha estat la continuació de la campanya encetada en desembre contra l’avantprojecte de la LOMQE, contra les retallades en ensenyament i pel valencià en els manifestacions d’Alacant i València el 13 de desembre i a Castelló el 15 de desembre.
Els convocants afirmen que la nova llei educativa aprofitarà per desmantellar el servei públic educatiu perquè permet la segregació de l’alumnat per sexes, els classifica d’acord amb el seu rendiment educatiu i procedència social, elimina tot vestigi de funcionament i gestió democràtica dels centres, reforça l’ensenyament d’una religió, considera l’educació al servei de l’empresa i potencia la privatització, és basa en la competitivitat entre l’alumnat i els centres, deixa a la seua sort l’alumnat amb necessitats educatives especials i margina el valencià.
Denúncia de FAPA
Els representants de les associacions de pares i mares de l’escola pública, que denunciaren totes les deficiències d’infraestructures i que presentaren a l’ajuntament de València, a dia de hui, sols han sigut solucionades 13.
El representants de la federació de pares i alumnes de València (FAPA-València) presentaren ahir al Consell Escolar Municipal de València totes les al·legacions que els diferents centres públics de la ciutat els han fet arribar en contra de la reducció del nombre d’unitats als centres. Fet que comportarà un augment del nombre d’alumnes a les aules del centre o en altres centres educatius de la ciutat de València.
Josep Ricard Revert, com a portaveu de FAPA-València, va destacar que ʺla decisió respon a criteris econòmics i, en cap moment, es proposa com a una actuació de millora de la qualitat educativa per al conjunt de centres educatius de la ciutat de Valènciaʺ.
La proposta de FAPA-València, ja feta pública, és que no s’elimine cap unitat als centres educatius afectats, hagen presentat o no les seues al·legacions.
De deficiències, poques han estat solucionades
Així mateix el debat també es va centrar en la resposta que l’ajuntament de València ha donat a l’informe de deficiències d’infraestructures dels centres de la ciutat. Aquest es va presentar el 19 de novembre de 2012, en el qual es reflecteix, que de les 61 deficiències presentades, tan sols 13 han sigut solucionades. ʺHi ha alumnat, que a hores d’ara, encara no pot beure aigua perquè no s’han reparat les fonts del pati i això és vergonyósʺ, subratlla Josep Ricard Revert.
ʺNo es pot acusar els centres educatius que malgasten en llum en temps de crisi, mentre que, en època de bonança la Conselleria d’Educació tampoc va fer res per l’escola públicaʺ, afirma el representant de FAPA-València.
Per últim, la federació va convidar el president del Consell Escolar Municipal a visitar per València els centres públics nous, que segons la Conselleria són de nova construcció, tal i com ja ho va fer amb el secretari autonòmic, Rafael Carbonell, de qui encara espera resposta.
FONT:http://www.laveupv.com/