Desenes de milers de persones exigixen la ruptura de relacions amb Israel Palestina i es manifesten en favor de la fi del comerç d’armes

Desenes de milers de persones exigixen la ruptura de relacions amb Israel Palestina i en favor de la fi del comerç d’armes una manifestació ha recorregut este diumenge el centre de València per a reclamar la fi del genocidi en Palestina i del comerç d’armes amb Israel, quan es complix un any dels atacs d’Hamàs a Israel i la posterior ofensiva israeliana a Gaza, que deixa ja 41.000 morts.

Convocats per la Xarxa Solidària contra l’Ocupació de Palestina i per la plataforma BDS País Valencià, els participants s’han concentrat en l’enfront de la plaça de Bous de València i s’han desplaçat després pel carrer Colón cap a la Porta de la Mar.

La mobilització ha corejat proclames com “Cada #xiquet mort és un #xiquet nostre”, “Són hospitals, no bases militars” o “De nord a sud, d’est a oest, la lluita seguix coste el que coste”, al mateix temps que ha advocat per una Palestina lliure i per un “boicot a Israel”.

“Parem el genocidi del poble palestí”
La protesta ha estat encapçalada per una pancarta en la qual podia llegir-se “parem el genocidi del poble palestí”, i ha transcorregut de manera pacífica, entre banderes de Palestina i el Líban.

Durant la fi se setmana s’han convocat manifestacions en contra del genocidi en Palestina en 16 localitats de la Comunitat Valenciana, entre elles les tres capitals de província, però també a Alcoi, Elx, Morella, Xàtiva o Torrent, entre altres, així com en nombroses ciutats d’Espanya.

Els convocants han destacat que estes convocatòries coincidixen “amb la recrudescència dels bombardejos d’Israel al Líban, que han provocat ja milers de morts i el desplaçament forçós de la població”.

Manifestacions en 16 localitats del País Valecià
Han assenyalat que la societat valenciana “es torna a unir per a demanar la fi del genocidi contra el poble palestí i de la complicitat amb Israel en un cap de setmana històric, ja que mai abans 16 municipis s’havien sumat a la mateixa convocatòria”.

Des de BDS, han exigit que el Govern espanyol “pose fi al comerç d’armes i de tecnologia militar i de seguretat amb Israel”, una petició que, segons diuen, “afecta directament al territori valencià, ja que el port de València és sovint un punt on es parisquen i fins i tot des del qual partixen vaixells carregats d’armament”.

Entre les demandes de la mobilització, es troba també el trencament de relacions diplomàtiques, institucionals, econòmiques, esportives i culturals amb Israel.

A més, les organitzacions convocants demanen que s’exigisquen responsabilitats a Israel pels seus crims de guerra i de lesa humanitat i que Espanya done un suport més actiu a la Cort Internacional de Justícia en el cas contra Israel per genocidi i al Tribunal Penal Internacional que jutja a líders israelians.